Směsi, co jsem si dovezl z Německa, jsou výtečné. Vím, to už jsem psal.
Cca před týdnem (či víc?) jsem pekl Sonnenblumenkernbrot (200.). Zmizel skoro hned.
Pak jsem nějak neměl na pekárnu čas, až dnes - Filípek mi pomáhal - peču Karamelovník (201.) s jablíčkem na kostky (krájel Filípek) a ovesnými vločkami (3 lžíce vloček cca na hodinu namočených v půl deci mléka).
Už to voní...
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 10. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Přidat tři lžíce vloček s půl deci mléka bylo asi přece jenom trochu moc - karamelovník dnes málo nakynul.
OdpovědětVymazatAle jinak je výtečný, děti jej polovinu v průběhu odpoledne snědly...