O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

čtvrtek 22. prosince 2011

Hnětače či háky

Každý tomu říká jinak: metličky, hnětače, hnětací háky.
Prostě ta část domácí pekárny, která míchá, mísí, hněte těsto svým rotačním pohybem (toliko plus), a následně po vyklopení hotového chleba jest nutno ji háčkem vyjmout a zůstávají po nich (jsou dva) v chlebu dvě díry, poněkud kazící dojem (toliko mínus).
A co že s nimi je?
Po roce a půl celkem intenzivního užívání pekárny jsem měl jeden hnětač trochu a druhý velmi významně oprýskaný, bez teflonového adhezního povrchu, takže se na ně lepilo těsto. I přemýšlel jsem, kde sehnat nový, trochu zaryskoval a mám: byť máme pekárnu SilverCrest, KH 1171, 850 W, zakoupeno v LIDLu, hnětací háky jsou plně kompatibilní s těmy, které lze jako náhradní díl zakoupit v prodejně ETA na Cejlu... Pavla zakoupila, tvářila se jako že neví, co máme za pekárnu, jen ukázala ten oprýskaný hák...

Žádné komentáře:

Okomentovat