O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 17. prosince 2011

Karamelovník a česneková veka

V Kauflandu jsme si koupili před několika dny toustový chléb, jenže měl, potvora, poněkud kratší dobu trvanlivosti, než je obvyklé, resp. než obvykle očekáváme - a nějak jsem to zapomněl zkontrolovat. Výsledek? Chtěl jsem dnes dělat tousty, ale toustový chléb už "kvetl".

Takže jsem musel péct, i když jsem to neplánoval.
Takže pro děti jsem na ráno upekl oblíbený karamelovník s jablky (157.) - a hned napsal do Vitany, že bych rád zakoupil další pětikilové balení směsy, neb mi zbývá směs už jen na tři bochníčky.

A jako druhý peču česnekovou večku (158.), variace na klasické téma:
500 g polohrubé mouky
350 ml vody
21 g droždí
1 čl kořenící soli
1 čl majoránky
22 g česneku nakrájeného na kostičky
2 PL ovesných vloček
a již klasicky zapl na program 5 rychlý / 1250 g / střední a peču.

Žádné komentáře:

Okomentovat