Včera jsem si ale (151.) dovolil příliš odhadovat, vlil jsem sklenici vývaru bez odměření, mouku jen na hrníčky, výsledné těsto bylo příliš řidké, přisypal jsem šest lžic ovesných vloček, pekl na program 5 rychlý / 750 g / tmavý, chléb se nedopekl, a ani ještě dodatečné hodinové pečení nepomohlo, okraj byl přespříliš křupavý a střed spíš uvařený (velké množství vloček způsobylo "těžkost těsta". Jíst to sice šlo, ale nebylo to ono.
Dnes jsem zkusil totéž (152.), přesně odměřil
350 g polohrubé moukyOmylem zapl na program 5 rychlý / 1250 g / střední a výsledek je skvělý, bezvadný, MŇAM.
150 g tmavé žitné mouky
350 ml kuřecího vývaru
21 g droždí
1 čl kořenící soli
1 čl majoránky
Žádné komentáře:
Okomentovat