O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 13. prosince 2011

Odhadovat není dobré

Pekl jsem po dvakráte totéž, chlebík "jako ciabatu".

Včera jsem si ale (151.) dovolil příliš odhadovat, vlil jsem sklenici vývaru bez odměření, mouku jen na hrníčky, výsledné těsto bylo příliš řidké, přisypal jsem šest lžic ovesných vloček, pekl na program 5 rychlý / 750 g / tmavý, chléb se nedopekl, a ani ještě dodatečné hodinové pečení nepomohlo, okraj byl přespříliš křupavý a střed spíš uvařený (velké množství vloček způsobylo "těžkost těsta". Jíst to sice šlo, ale nebylo to ono.

Dnes jsem zkusil totéž (152.), přesně odměřil
350 g polohrubé mouky
150 g tmavé žitné mouky
350 ml kuřecího vývaru
21 g droždí
1 čl kořenící soli
1 čl majoránky
Omylem zapl na program 5 rychlý / 1250 g / střední a výsledek je skvělý, bezvadný, MŇAM.

Žádné komentáře:

Okomentovat