390 g polohrubé mouky
130 g tmavé žitné mouky
350 ml kuřecího vývaru
21 g droždí
1 čl kořenící soli
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 20. listopadu 2011
Vlastní ciabatta
Večer jsem zjistil, že ráno zaručeně nevyjdeme s chlebem a rychle pekl, snad i poprvé na program 5 rychlý / 750 g / tmavý, podle velmi jednoduchého receptu, a vznikla vlastně jakási domácí veka či ciabatta (143.), musím si ještě dostudovat, čím že se vlastně má veka a ciabatta lišit:
Štítky:
vlastní recepty
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat