O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 20. listopadu 2011

Vlastní ciabatta

Večer jsem zjistil, že ráno zaručeně nevyjdeme s chlebem a rychle pekl, snad i poprvé na program 5 rychlý / 750 g / tmavý, podle velmi jednoduchého receptu, a vznikla vlastně jakási domácí veka či ciabatta (143.), musím si ještě dostudovat, čím že se vlastně má veka a ciabatta lišit:
390 g polohrubé mouky
130 g tmavé žitné mouky
350 ml kuřecího vývaru
21 g droždí
1 čl kořenící soli

Žádné komentáře:

Okomentovat