O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 19. listopadu 2011

Dvoubarevná buchta snů

Děkujeme kamarádce za receptář, ozkoušeli jsme z něj, za vydatné pomoci dětí, dvoubarevnou buchtu snů - a hned dodávám, peče se v troubě, nikoliv v pekárně, ale je tak dobrá, že recept stojí za zveřejnění.

Těsto: 5 žloutků, 25 dkg jemného cukru, 1 vanilkový cukr, 1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, půlku prášku do pečiva, 25 dkg polohrubé mouky, a sníh ušlehaný z 5 bílků.
Postup: Půlku těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo plech pokrytý pečícím papírem), do zbylé poloviny těsta přidáme kakao, zamícháme a opatrně nalijeme na světlé těsto. Na syrové těsto po lžících dáme uvařený horký pudink (klasicky připravený, tedy 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr či sladidlo dle chuti, já dal 5 tabletek sladidla). Upečeme (trouba na 180°C, cca 20 minut) a na horké dáme 380 g zakysané smetany, rozetřeme, posypeme grankem a dáme vychladit.
Už jsme ochutnali, výtečné, jak prohlásila kamarádka, prostě žracíííííííí.

Žádné komentáře:

Okomentovat