O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 22. listopadu 2011

Čokoládová buchta s vaječným koňakem

Dostal jsem od kamaráda recept i ochutnávku, a že už se další lidé po buchtě, o níž jsem básnil, ptají, zveřejňuji, abych mohl předávat odkaz:
50 ml mléka
150 g másla
200 g cukru krystal
4 vejce
350 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 skořicový cukr (jiná, ale taky dobrá varianta zní: 2 PL strouhaného kokosu)
250 ml vaječného koňaku (jako náhrada lze použít 200 ml mléka a 50 ml rumu)
100 g nastrouhané čokolády (jakékoliv, nejlépe na vaření)
Program 10 koláč / 1000 g / střední
Kamarád je napůl autor, neboť vzal recept na jinou buchtu a měnil (vanilkový cukr za skořicový, Heru za máslo apod. - já taky občas měním ve svých experimentech stylem polohrubou mouku za hrubou, jeden tuk za druhý aj.).

Žádné komentáře:

Okomentovat