O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 16. listopadu 2010

Směs Rivercote se osvědčila

Minulý týtden jsem z druhé půlky balíčku hotové směsy Rustikales Vollkornbrot od Rivercote upekl další chlebíček, obohacený o spoustu rozinek. (30.)
Program 1 obyčejný chléb / 1000g / tmavý.
Kupodivu chlebík tentokrát nevykynul jako obvykle a zůstal menší. Snad jsem to přehnal s množstvím rozinek.

Teď peču klasiku, Sonnenblumenkernbrot od Rivercote, přidal jsem jen 3 lžíce slunečnicových semínek, neboť máme rádi, když ve hmotě chleba pěkně křupou mezi zuby... (31.)
Program 1 obyčejný chléb / 750g / tmavý.
PS: Musel jsem přisypat dvě lžíce špaldové mouky, protože těsto bylo nějaké moc mazlavé... Ale výsledek je výtečný!

Žádné komentáře:

Okomentovat