O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

středa 17. listopadu 2010

Chléb se salámem

Experimentuji: zkouším chléb se zapečenými kostkami salámu Vysočina. (32.)
300 ml vody
60 g Zlaté Hané Hery
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
350 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
190 g celozrné speciál-střední pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
kostky salámu Vysočina
Program 3 celozrný chléb / 1000g / tmavý.
Ochutnám ještě večer, až se vrátím z divadelního představení...


PS: Dopsáno v deset večer - chlebík je výtečný, byť malinko "ušatý", po divadelním představení Fatální bratři "bodl", s chutí jsem jej pěkný kus zbaštil. A představení bylo taky skvělé, hlavně Josef Carda, Antonín Procházka a Jana Pidrmanová.

Žádné komentáře:

Okomentovat