O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pondělí 29. listopadu 2010

Chléb s rýží

Experimentuji: zkouším chléb s rýží (34.)
250 ml vody
60 g Hery
1 čl bylinkové kořenící soli
3 tbl umělého sladidla
250 g hrubé pšeničné mouky, typ 400
5 PL krupice
5 PL ovesných vloček
32 g čerstvého droždí
500 g do kašovita uvařené rýže
Program 1 obyčejný chléb / 1000g / tmavý.
Ochutnávám... Chuťově je to velmi zajímavé, něco mezi chlebem a rýřovým nákypem... Ale ten vzhled...
Chtěl jsem se poučit z návodu na bramborový chléb, kde vzhledem k "hutnosti" brambor doporučovali vyšší množství droždí, jenže chléb vykynul, přetekl, uvnitř vytvořil bublinu, splaskl... No prostě vzhled je příšerný...

Žádné komentáře:

Okomentovat