O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 27. listopadu 2010

Chléb se zelím a palačinky

V pondělí jsem pekl chléb se zelím. Použil jsem směs Sonnenblumenkernbrot od Rivercote a oproti návodu přidal na pánvy orestované zelí (bylo ho hodně, cca půl sklenice zavařeného zelí ve sladkokyselém nálevu). Výsledný chlebík byl vláčný, příjemně vlhký a výtečný (33.)


Dnes jsem nepekl, ale "házel" palačinky s ovesnými vločkami. Je to strašně jednoduché, vezme se:
1/2 l mléka,
2 vejce,
250 g hladké mouky,
50 g ovesných vloček,
směs se našlehá mixérem a "po šufáncích" putuje na rozehřátou pánvičku. Když palačinka ztuhne, prostě se nadhodí, otočí, dopeče a baští. Dle uvedeného receptu připravíte 12 palačinek, nasytíte 4 člennou rodinu a pochutnáte si.
(Někteří tvrdí, že do těsta patří ještě cukr, ale já ten názor nesdílím.)

Žádné komentáře:

Okomentovat