O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 30. listopadu 2010

Chléb s rýží (II.)

Experimentuji dál, nevzdávám se, měním poměr ingrediencí: zkouším znovu chléb s rýží (35.)
250 ml vody
60 g Hery
2 čl bylinkové kořenící soli
3 tbl umělého sladidla
400 g hrubé pšeničné mouky, typ 400
50 g krupice
5 PL ovesných vloček
21 g čerstvého droždí
350 g do kašovita uvařené rýže
Program 1 obyčejný chléb / 1000g / tmavý.
Ochutnávám... Chuť chválí i Pavla, které se včerejší chlebík nepozdával...


Vzal jsem chléb do divadla a v zákulisí se po něm doslova zaprášilo... Při vhodné příležitosti zopakuji, recept se osvědčil...

Žádné komentáře:

Okomentovat