O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pátek 18. listopadu 2011

Ciabatta v experimentech

V neděli jsem nechal Filípka nakrájet 30 dkg tvrdého sýra, dal do pekárny a přidal 3/4 balení Ciabatty od Rivercote s příslušným množstvím vody a oleje, doufaje, že vyrobím chutný sýrový chléb (141.) - chutný sice byl, ale mazlavý, tahavý, a dětem nechutnající...

Dnes jsem vzal zbylou 1/4 směsi, přidal 360 ml vody, 21 g droždí, lžičku česnekové pasty a 270 g polohrubé mouky - bude česnekový chlebík (142.), o jehož kvalitě předem nepochybuji, už voní, krásně nakynul, jen jej teď potřu vodou, aby udělal pěknou kůrku.

Žádné komentáře:

Okomentovat