O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 6. listopadu 2011

Rizoto s rozinkami

Včera jsem zopakoval perník dle kamarádova receptu (140.), už je ho zase necelá polovina.

Ale dnes chci napsat něco z jiného soudku: vařil jsem k obědu rizoto, jako obvykle nejprve orestoval špek, uzené maso, klovásku, čínskou zeleninu, rýži, a klasickou zeleninovou směs mrkve, hrášku a kukuřice (v popsaném pořadí to postupně přidávám do hrnce, neb každá složka potřebuje restovat různě dlouho). Zasypal kořenící solí, zalil vývarem (dvakrát tolik vývaru než kolik je rýže) a nechal dusit. A co je neobvyklé, zhruba v polovině dušení přidal oregano a dvě hrstě rozinek. Všem chutnalo a bylo to přece jen jiné než obvykle. Občas je třeba experimentovat!

2 komentáře:

  1. Vypada to, ze recepty kamaradu obcas nejsou k zahozeni :-))
    Me pro zmenu laka tvoje "experimentalni rizoto", ale chtelo by to nejdriv "okostovat" :-D kdyby se nahodou ukazalo, ze to prece jen neni "muj salek caje" :-D Recept ale nevypada vubec spatne :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy posílám (ihned, dle domluvy přes GoogleTalk) vzorek k večeři...

    OdpovědětVymazat