O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 4. prosince 2011

Stále peču, jen zapomínám zapisovat

Minulý týden ve čtvrtek jsem Filípkovi do školky na narozeninovou oslavu pekl znovu karamelovník s jablíčky (146.), a společně jsme pekli dvoubarevnou buchtu snů (tu v troubě).

Tento týden jsem včera pekl ciabattu (147.) ze směsi z LIDLu, už jí je jen kousíček.

A dnes na Pavlino přání peču opět oblíbený biskupský chlebíček (148.), dle hrníčkového receptu.
Jen se mi stala "veselá příhoda": dal jsem do pekárny všechny potřebné suroviny a zapl, a těsto se nemíchalo... Chvíli jsem polekaně přemýšlel, co se děje... A pak zjistil, že jsem do pekárny zapoměl před surovinami vložit hnětací háky (jediná část pekárny, kterou musím umýt po každém pečení, přece jen se za ten rok a půl, co pekárnu máme, už z hnětacích háků ponekud oloupala nepřilnavá teflonová vrstva, a tak se na háky chlebík lepí).

Žádné komentáře:

Okomentovat