Minulý týden ve čtvrtek jsem Filípkovi do školky na narozeninovou oslavu pekl znovu karamelovník s jablíčky (146.), a společně jsme pekli dvoubarevnou buchtu snů (tu v troubě).
Tento týden jsem včera pekl ciabattu (147.) ze směsi z LIDLu, už jí je jen kousíček.
A dnes na Pavlino přání peču opět oblíbený biskupský chlebíček (148.), dle hrníčkového receptu.
Jen se mi stala "veselá příhoda": dal jsem do pekárny všechny potřebné suroviny a zapl, a těsto se nemíchalo... Chvíli jsem polekaně přemýšlel, co se děje... A pak zjistil, že jsem do pekárny zapoměl před surovinami vložit hnětací háky (jediná část pekárny, kterou musím umýt po každém pečení, přece jen se za ten rok a půl, co pekárnu máme, už z hnětacích háků ponekud oloupala nepřilnavá teflonová vrstva, a tak se na háky chlebík lepí).
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 4. prosince 2011
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat