V pondělí jsem pekl podle receptu tu "jako ciabatu" (149.), jen jsem si recept převedl na "hrníčkový", tedy 2 hrníčky polohrubé mouky a jeden hrníček tmavé žitné mouky, a vývar byl tentokrát rybí, program 5 rychlý / 750 g / tmavý.
Dnes jsem pekl "Rozinkový expres" (150.) - nový experiment - program 5 rychlý / 1000 g / tmavý, podle velmi jednoduchého receptu:
440 g hrubé moukyNa závěr jsem chlebík "polil" lžící medu rozpuštěného ve lžíci čaje.
70 g hladké mouky (to jen že zbyla z obalování řízků, nerad cokoliv, co zbyde u vaření, vyhazuji)
60 g rostlinného tuku Hera
350 ml vody
21 g droždí
200 g rozinek
Výsledek? V podstatě výtečná vánočka, jen to příště bude chtít: dosladit (zkusím jen sladidlo) a přidat tradiční lžičku soli pro zvýraznění chutí, a medem nepolívat, ale jen potřít...
Žádné komentáře:
Okomentovat