500 g hrubé moukya cíleně zapl (ta váha není chyba, když nastavím méně, občas je chléb nedopečený) na program 5 rychlý / 1250 g / střední.
350 ml vody
21 g droždí
1 čl soli
3 čl cukru
50 g rozinek
1 PL ovesných vloček
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
pátek 16. prosince 2011
Veka pro Pavlu
Pavla mi tu včera celý večer prospala, bolí jí žaludek, ráno posnídala jen pár piškotů a do práce si koupila jen rohlík. Tak jsem pro ni dal péct lehkou veku s rozinkami (156.), přesně jsem odměřil
Štítky:
vlastní recepty
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat