O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pátek 21. října 2011

Biskupský na hrníčky

Převedl jsem si náš oblíbený recept na biskupský chlebíček (137.) do podoby "na hrníčky", abych nemusel při přípravě vyndávat kuchyňskou váhu, tedy:
250 g měkkého tvarohu (vanička, jak se prodává)
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (jiné už skoro nekupujeme)
hrnek cukru (což je cca 150g)
5 tabletek umělého sladidla
jeden skořicový cukr (20g)
3 hrnky hrubé mouky (cca 510 g)
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
hrnek rozinek (cca 160 g)
Program 10 Koláč / 1000g / střední - funguje to, právě ochutnávám...

Žádné komentáře:

Okomentovat