250 g měkkého tvarohu (vanička, jak se prodává)Program 10 Koláč / 1000g / střední - funguje to, právě ochutnávám...
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (jiné už skoro nekupujeme)
hrnek cukru (což je cca 150g)
5 tabletek umělého sladidla
jeden skořicový cukr (20g)
3 hrnky hrubé mouky (cca 510 g)
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
hrnek rozinek (cca 160 g)
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
pátek 21. října 2011
Biskupský na hrníčky
Převedl jsem si náš oblíbený recept na biskupský chlebíček (137.) do podoby "na hrníčky", abych nemusel při přípravě vyndávat kuchyňskou váhu, tedy:
Štítky:
hrníčkové recepty,
vlastní recepty
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat