O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 11. října 2011

Bez rozinek?

Včera jsem pekl celozrnný od Rivercotte z LIDLU (133.), věnoval jsem se chlebu i v průběhu pečení, posypal jej ovesnými vločkami a tyto "zapustil" do hmoty těsta pomocí mašlovačky vydatně máčené ve vodě. Chlebík má výtečnou kůrku.

Dnes peču opět náš oblíbený biskupský chlebíček (134.), akorát rozinky jsem nahradil dvěma na kostky nakrájenými jablíčky... Až děti přivedu z "pionýráku", budeme u večerníčku ochutnávat...

Žádné komentáře:

Okomentovat