250 g měkkého tvarohuZapl program 10 Koláč / 1250g / střední a nechal míchat a péct... Ta váha je omyl, mělo být 1000 g, ale předpokládám, že bude jen nepatrně víc propečený... Už voní...
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (jiné už skoro nekupujeme)
155 g cukru
3 tabletky umělého sladidla
jeden skořicový cukr (20g)
510 g hrubé mouky
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
155 g rozinek
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
sobota 27. srpna 2011
Znovu biskupský
Opakuji již ozkoušený biskupský chlebíček (120.), skoro přesně dle minulého receptu, tedy:
Štítky:
vlastní recepty
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat