Z pečení se pro mne pomalu ale jistě stává rutina.
Minulý rýžový medový chlebík byl kupodivu druhý den ještě lepší než po dopečení, nejlépe namazaný medem nebo nutelou.
Pak jsem pekl znovu slunečnicový od Rivercote (107.), bez jakéhokoliv experimentování, ale opět nakynul málo, a asi jsem přišel na to proč. Směs byla totiž koupena někdy hned na začátku, když jsme koupili pekárnu, a tak byla vlastně na konci slíbené minimální trvanlivosti.
Ještě jsem pak minulý týden reprízoval svůj sladký medový chlebík (108.), tento recept mohu vřele doporučit - jeví se to jako vyvážený poměr všeho potřebného.
Dnes jsem ve skříni našel Mehrkornbrot (109.) (značka KORNGOLD z Rakouska), koupili jsme ho kdysi na dovolené a zůstal nějak opomenut. Peču jej jen přesně dle receptu, tím by se nemělo nic pokazit... (A DOPLŇUJI O TŘI HODINY POZDĚJI: NEPOKAZILO, UŽ JSEM OCHUTNAL, MŇAM!)
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
pondělí 1. srpna 2011
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat