O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 23. července 2011

Trochu experimentování

Těsně před odjezdem na dovolenou jsem pekl klasiku - celozrnný od Rivercote (104.), a asi poprvé se stalo, že jsme chléb nedojedli, ale jen proto, že jsme měli na Bítově zaplacenu polopenzi a chléb zůstal zapomenut zabalený v utěrce...

Ve čtvrtek jsem pekl slunečnicový od Rivercote (105.), nakynul málo, snad proto, že jsem jej dochutil rozinkami a skořicovým cukrem, ale byl chuťově výborný.

Dnes experimentuji - peču rýžový medový (106.) dle následujícího receptu:
350 ml vody
60 g Hera
1 čl soli
2 PL medu
5 tabletek sladidla
500 g hrubé pšeničné mouky
1 vejce
21 g čerstvého droždí
160 g vařené rýže
Program 4 sladký chléb / 1000g / střední.
Výsledek? Chutný chlebík, trochu chutná po sladké rýžové kaši, akorát se propadl a vznikl ušatec...

Žádné komentáře:

Okomentovat