O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 3. července 2011

Medový do třetice

Dnes peču opět sladký medový chlebík (101.), ten minulý opět malinko přetekl z formy pekárny, tak jsem zase lehce upravil poměr surovin a hledám optimum.
300 ml vody
60 g Hera
1 čl soli
2 PL medu
5 tabletek sladidla
510 g hrubé pšeničné mouky
1 vejce
21 g čerstvého droždí
4 PL ovesných vloček
3 PL rozinek
Program 4 sladký chléb / 1000g / střední.

Žádné komentáře:

Okomentovat