O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 26. června 2011

Medový znovu

Dnes peču opět sladký medový chlebík (100.), ten páteční malinko přetekl z formy pekárny, tak jsem lehce upravil poměr surovin a uvidíme. (Mimochodem, v pátečním receptu jsem teprve dnes dopsal surovinu, co jsem si ji zapomněl uvést do seznamu, ač z názvu byla jasná - med; no a dnes jsem vypustil klasický cukr, to omyl není!)
300 ml vody
150 g ovocného jogurtu
60 g Hera
1 čl soli
2 PL medu
5 tabletek sladidla
520 g hrubé pšeničné mouky
1 vejce
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček
5 PL rozinek
Program 4 sladký chléb / 1000g / střední.

Žádné komentáře:

Okomentovat