O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 7. června 2011

S Gazdovskou slaninou

Po vzoru oblíbené sladké varianty si na zítra na cestu do Prahy a Liberce peču slanou variantu - chléb se zapečenou Gazdovskou slaninou (92.).
350 ml vody
60 g Hera
3 čl kořenící soli Mamita ("jakopodravka")
300 g polohrubé pšeničné mouky
250 g špaldové mouky
1 vejce
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček
185 g na kostky nakrájené Gazdovské slaniny
1 čl majoránky
Program 1 normální chléb / 1000g / tmavý.
Zítra si na něm pochutnám cestou do Prahy...

Žádné komentáře:

Okomentovat