O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

čtvrtek 17. února 2011

Opět sladký plný rozinek

Dnes peču opět sladký chléb klasický (58.), Pavla si přála, dle ozkoušeného receptu, jen ingredience zase nepatrně modifikuji, a opět pro "zlatavost" přidáno vejce.
300 ml vody
60 g Stella
1 čl soli
1 PL cukru
4 tabletky sladidla
550 g polohrubé pšeničné mouky
1 vejce
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček
5 PL rozinek
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.


Když chléb při pečení kynul a kynul, došlo mi, že jsem sice věděl, že mám na závěr hnětení přidat lžičku soli, ale že jsem na to zapomněl... Ale na chuti to kupodivu není znát. A pak že se bez soli vařit nedá...

Žádné komentáře:

Okomentovat