O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 22. února 2011

Chléb s oříšky

Dnes jsem pekl, obdobně jako minule, slaný chléb (60.) - to proto, že i minule byl výtečný, ale přesto je tu jistá modifikace:
300 ml vody
60 g tuk na pečení Albert
3 čl kořenící směsi/soli
430 g polohrubé pšeničné mouky
110 g špaldové mouky
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček
4 PL (70g) solených arašídových oříšků
1 vejce
Program 1 normální chléb / 1000g / tmavý.
Výsledek - výtečný!

Žádné komentáře:

Okomentovat