O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 13. února 2011

Oříškový se škvarky

Zkusil jsem upéct chléb se solenými arašídovými oříšky a se škvarky (57.), ale pekl jsem s obavou, co na to řekne žena a děti...
150 ml vody
15 g sádla
50 g škvarků
1 čl kořenící solící směsi
280 g hrubé pšeničné mouky
10,5 g čerstvého droždí
3 PL arašidových oříšků

Program 1 normální chléb / 750g / střední.
Já si pochutnal už včera večer, když jsem uspal děti... Pavla jen prohlásila, že mám chlebík víc okořenit, ale škvarky jí nevadí, neb je není vidět, jsou dokonale rozpečené...

Žádné komentáře:

Okomentovat