O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 5. června 2011

Neděle plná pečení a smažení

Jednak dnes peču slunečnicový chléb se sýrem (91.), který byl popisován v příspěvku Stále peču a experimentuji (uprostřed příspěvku, tučně, číslo 86.), jednak jsem večer smažil dětem palačinky (použil zde prezentované těsto v příspěvku Chléb i palačinky - klasika), jen jsem dnes těsto vůbec nesladil, a vůbec to nevadilo.

A taky jsem k obědu dělal "falešné řízky" (kdysi jsem to někde četl na Internetu). Že nevíte oč jde? To se osmaží vepřové přírodní řízky, skoro hotové se zasypou strouhankou a zalijí vejcem rozšlehaným s mlékem a hladkou moukou. A nechají zapéct - takže to jsou vlastně přírodní řízky zapečené v řízkovém těstíčku...

Žádné komentáře:

Okomentovat