O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pátek 27. května 2011

Stále peču a experimentuji

I když to tak podle četnosti květnových zápisů na blogu nevypadá (tento je první), stále peču a experimentuji. Tedy, první půlku května jsem na dovolené s sebou pekárnu neměl, ale po návratu už jsem zase třikrát pekl.

Prvně na Leniččiny narozeniny, celozrnný chlebík od Rivercote, s přídavkem 110g ovesných vloček (85.), a už to bylo asi moc, neb byl trožku tužší než obvykle.

Podruhé jsem pekl v pondělí, slunečnicový od Rivercote, a jen dle návodu, pouze jsem do něj nechal Filípka nakrájet na kostky 1/8 kg tvrdého sýra (86.) - výsledek byl výtečný, skvělý, perfektní. Vřele doporučuji.

Ve středu jsem si chtěl předchozí úspěch zopakovat, Filípek zase krájel sýr, ale sáhl jsem po celozrnné směsi Rivercote (87.), neříkám, že výsledek je špatný, ale superlativy náležely k předchozí variantě slunečnicové...

PS: Všimli jste si, že na webu se setkáte s tvarem celozrný i celozrnný? Správně je to druhé, viz pravidla českého pravopisu!

Žádné komentáře:

Okomentovat