O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

čtvrtek 11. srpna 2011

Máslová brioška

Nechal jsem se inspirovat receptem ze serveru labuznik a upekl vlastní máslovou briošku (114.):
100 ml mléka
100 g měkkého másla
2 vejce
400 g hladké mouky
50 g cukru
21 g čerstvého droždí
1 skořicový cukr
Program 10 koláč / 750g / střední.
Droždí jsem nechal vzejít v ohřátém mléce s cukrem, a pak všechny suroviny nandal do pekárny... A děj se vůle boží...
Výsledek? Chutný bochánek... Jen to chtělo neopomenout přidat špetku soli pro zvýraznění chutí...

Žádné komentáře:

Okomentovat