O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 21. srpna 2011

Chléb s kefírovým mlékem

V pátek jsem zkoušel chléb s kefírovým mlékem (118.) a pokus se vydařil, chlebík byl výtečnou snídaní jak v sobotu doma, tak dnes na hradě Cimburk, kde jsme byli s divadlem...
250 ml kefírového mléka
130 ml vody
600 g pšeničné hladké a polohrubé mouky (smíseno cca 1:1)
60 g ovesných vloček
1 čl soli
21 g čerstvého droždí
Program 10 podmáslí / 1000g / střední.

A dnes si Filípek objednal oblíbený medový s rozinkami (119.), už se to míchá, už se to hněte... Jen si Filípek usmyslel, že do chlebíku chce zapéct čokoládové kuličky, tak jej nechám, aby je tam přisypal, až zazní zvukový signál pro poslední přísady :-)

PS: Ty kuličky tomu dodávaly jakousi podivnou chuť, už to nebudeme opakovat...

Žádné komentáře:

Okomentovat