V neděli jsem si vzal na pomoc knížku receptů, dodávanou s pekárnou, recept malinko upravil a zkoušel selský chléb (116.)
300 ml mlékaProgram 1 normální / 1000g / střední.
50 g měkkého másla
2 vejce
200 g polohrubé mouky
100 g špaldové mouky
140 g ovesných vloček
1 PL cukru
1 čl soli
21 g čerstvého droždí
Důležitá věc: z cukru, mléka a kvasnic jsem nejprve nechal během cca půlhodiny vzejít pěnivý kvásek. Ale nejsem si jist, zda to bylo dobře. Chléb je chuťově sice bez chyby, ale je to ušatec :-) Vykynul a při pečení "se propadl".
A dnes? Další pokus: kukuřičný chléb (117.)
300 ml vodyProgram 1 normální / 1000g / střední.
540 g polohrubé mouky
200 g (roz)vařených kukuřičných zrn
2 čl kořenící soli Mamita
1 čl majoránky
21 g čerstvého droždí
Na závěr pečení jsem bochník potřel rostliným máslem. Chléb je chuťově bez chyby, a tvarově taky dokonalý, a za tepla chutná výtečně. Uvidíme, zda bude totéž platit i ráno, ale myslím, že ano.
Žádné komentáře:
Okomentovat