O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 31. srpna 2010

Biskupský chlebíček

Včera jsem pekl "biskupský chlebíček" (16.) podle receptu z letáku Inspirace z LIDLu, jen jsem si jej malinko upravil po svém:
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
8 polévkových lžic oleje
12 lžic mléka 1,5%
150 g cukru
jeden vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
rozinky Sirius
sušené banány
Tvaroh, vejce, olej, mléko, cukr a vanilkový cukr jsem dal do domácí pekárny. Zapl program 10 Koláč / 1000g a do vznikající kašičky přisypal mouku, prášek do pečiva, rozinky a sušený/kandovaný banán. A pekl.
Jediný problém výsledku byl, že úplý střed vršku chlebíka zůstal ne úplně propečený, příště to bude chtít nastavit volbu na 1250 g (což znamená o 5 minut delší pečení), to by mohlo stačit.
Ale Lenička se oblizovala už nad kouskem teplého chlebíka, já si kus dopřál hned ráno k snídani cestou do práce...

Žádné komentáře:

Okomentovat