O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 28. srpna 2010

Konečně se zadařilo!

Ve čtvrtek jsem opět pekl (13.), stejně jako před týdnem, Sonnen-blumenbrot z Rakouska, z poloviční dávky, tedy 500 g směsi, aby vznikl 750 g chlebík. Dosypal jsem 2 polévkové lžíce ovesných vloček a dvě polévkové lžíce semínek. Výsledek? Skvělý! Dnes je z chlebíka už jen patka.

V pátek jsem pekl sladký chlebík (14.), malinko jsem si modifikoval recept z knížky, která je dodávána s pekárnou, a zadařilo se.
300 ml vody
60 g Zlaté Hané
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
1 tabletka sladidla
540 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
100 g rozinek
15 g strouhaných vlašských ořechů
10 g instantního droždí S.I.Lesaffre (z Aleberta)
50 g sušených banánů
No a že se zadařilo, chlebík se nepropadl, je ho už aktuálně méně než polovina, peču další (15.), je to skvělá snídaně. Jen jsem recept malinko modifikoval.
300 ml vody
60 g Zlaté Hané
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
2 tabletky sladidla
440 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
100 g krupice
120 g rozinek
21 g čerstvého droždí
2 PL ovesných vloček
Začíná to vonět...

Žádné komentáře:

Okomentovat