O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 5. září 2010

Biskupský chlebíček II.

Znovu jsem upekl "biskupský chlebíček" (17.), upravil oproti minulému pokusu recept a vše je OK.
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
6 polévkových lžic oleje (ubráno oproti minulé verzi)
10 lžic mléka 1,5% (ubráno oproti minulé verzi)
150 g cukru
jeden vanilkový cukr (20g)
350 g polohrubé mouky
150 g krupice
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
150 g rozinek Sirius
Tvaroh, vejce, olej, mléko, cukr a vanilkový cukr jsem dal do domácí pekárny. Zapl program 10 Koláč / 1250g a do vznikající kašičky přisypal mouku, prášek do pečiva, krupici a rozinky. A pekl. Výtečné...

Žádné komentáře:

Okomentovat