Opět nám vrčí pekárna a hněte těsto: chystá se chlebík ze směsy Rivercote (18.), tentokrát "Rustikales Vollkornbrot", přesně dle návodu z půlky sáčku. Obsah, který je právě hněten v pekárně na chlebíkové těsto, je mnou obohacen o dvě lžíce vloček předem nabobtnaných v lžíci mléka, dále doplněn o lžíci medu a lžíci polohrubé pšeničné mouky...
A dopsáno po dopečení: Večerní ochutnávka nasvědčovala tomu, že "dílo se opět podařilo".
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
pátek 10. září 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat