O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 18. září 2010

Ciabatta a sladký chléb

Dopoledne jsem pekl (19.) Ciabattu Rivercote (směs jsem obohatil o 3 polévkové lžíce slunečnicových semínek a místo čajové lžičky dal polévkovou lžíci olivového oleje).

A že jsme se vrátili navečer z plavání v bazénu na Kraví hoře hladoví a ciabatta skoro zmizela a nebylo by co snídat, peču zase (20.) dle svého předchozího úspěšného receptu. Jen že nám chutnají rozinky, je jich tam trochu víc.
300 ml vody
60 g Zlaté Hané
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
2 tabletky sladidla
440 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
100 g krupice
130 g rozinek
21 g čerstvého droždí
2 PL ovesných vloček
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý. Ráno bude skvělá snídaně...

Žádné komentáře:

Okomentovat