O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 2. října 2010

Ciabatta a sladký chléb II.

Před odjezdem na dovolenou jsem pekl opět (21.) Ciabattu Rivercote (směs jsem obohatil o 3 polévkové lžíce slunečnicových semínek a lžíci rozinek, místo čajové lžičky dal opět polévkovou lžíci olivového oleje), prokázala se dlouhá trvanlivost chleba zabaléného v utěrce (chutla ještě pátý den po upečení - měl jsem jej s sebou spíš jen do zálohy, o stravu na dovolené bylo postaráno jinak).

A teď po dovolené v Lednici peču opět sladký chlebík (22.) dle svého předchozího úspěšného receptu, opět malinko modifikovaný:
300 ml vody
60 g Zlaté Hané
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
2 tabletky sladidla
200 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
140 g krupice
200 g celozrné speciál-střední pšeničné mouky
120 g rozinek
21 g čerstvého droždí
2 PL ovesných vloček
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Ráno bude skvělá snídaně, pokud jej nezbaštíme ještě večer...

Žádné komentáře:

Okomentovat