O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 31. října 2010

Malinový chlebíček

Již od začátku týdne slibuji Leničce malinový chlebíček (28.), ale teprve dnes jsem se do něj pustil:
300 ml vody
60 g Hery
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
2 tabletky sladidla
200 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
140 g krupice
200 g celozrné speciál-střední pšeničné mouky
200 g čerstvých malin (vytáhl jsem je z mražáku)
21 g čerstvého droždí
2 PL ovesných vloček

Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Tož jsu zvědavý na výsledek...


PS: (dopsáno večer) Chlebík má sice poněkud nezvyklou chuť, protože maliny se dokonale v těstě ztratily, takže je není vidět, ale dávají chlebíku chuť a vůni. A namazaný máslem chutná výtečně!

Žádné komentáře:

Okomentovat