O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 23. října 2010

Zkušenosti s přidáváním příměsí

Předminulý týden jsem dvakrát pekl ze směsi Bauernbrot (Korngold), poprvé (24.) jsem přidal tři polévkové lžíce ovesných vloček a tři lžíce slunečnicových semínek, výsledek byl sice chutný, ale poněkud tužší, druhý pokus (25.) obsahoval jen jednu lžíci ovesných vloček a dvě lžíce semínek, chlebík měl už dobrou konzistenci.
Včera jsem pekl chléb Ciabatta, od Rivercote, dosypal jsem mimo návod 3 lžíce semínek a dvě lžíce sušeného mléka, výsledný chlebík (26.) sice trochu připomíná barvou krásně žlutou bábovku, ale chutná skvěle...

Žádné komentáře:

Okomentovat