O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 10. září 2011

Vitana vaří za Vás

Trochu by se mohlo zdát, že po návratu z USA jsem na pekárnu zanevřel, ale je to skutečně jen zdání, jen jsem to nestíhal publikovat.

Hned po návratu jsem pekl Karamelovník (121.) - podle hesla "Vitana vaří za Vás" jsem si koupil pětikilogramové balení hotové směsi (v malých klasických baleních zrovna tento výtečný koláč Vitana v běžném maloobchodě nenabízí, ale kdo chce, poradí si), odvážil 0,5 kg směsi, přidal olej a vodu (dle návodu na 5 kg směsi vše stačilo podělit deseti), a pekl na program koláč. Mňam!

Dnes jsem pak pekl jednak klasiku, medový s rozinkami (122.), jen jsem jako tuk použil Stelu, a jen 50 g. Už je skoro sněden.

A nyní ještě zkouším žitný chléb (123.) podle návodu, dodávaného k pekárně:
300 ml vody
50 g tuku Stela
1 PL octa
1 čl soli
2 PL cukru
180 g žitné mouky
360 g polohrubé pšeničné mouky
21 g droždí
Zapl jsem program 3 Celozrnný / 1000g / střední a nechal míchat a péct... Už voní... Bude k snídani.

Žádné komentáře:

Okomentovat