O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 17. září 2011

Nové variace na staré téma

Na počátku týdne jsem pekl opět Karamelovník (124.), jen jsem do něj přidal pár kousků jablíček, též se povedl, jen byl příjemně vlhčí než minule.

Dnes jsem pak pekl opět klasiku, jednak biskupský chlebíček (125.), a nyní ještě zkouším upravený žitný chléb (126.):
300 ml vody
50 g tuku Stela
1 PL octa
1 čl soli
2 PL cukru
180 g žitné mouky
180 g hrubé pšeničné mouky
180 g ovesných vloček
21 g droždí
Zapl jsem program 3 Celozrnný / 1000g / střední a nechal míchat a péct... Už voní... Bude jistě stejně dobrý jako posledně.

Žádné komentáře:

Okomentovat