Minulý týden jsem znovu pekl "Chleba, který se nepřejí" (238.), pak si děti "poručili" makovec (239.), no a pak jsem dvakrát pekl Mehrkornbrot - směs Grafschafter z LIDLu (Německo) -, jednou dle návodu jen s přídavkem 3 PL pšeničných vloček (240.), podruhé pak totéž (241.), ale s přídavkem 3 PL pšeničných vloček a tří na kostky nakrájených jablíček od souseda ze zahrady.
Poslední jmenovaný chléb mí zplesnivěl - ale ne proto, že by byl špatný, nýbrž proto, že s námi odjel do Jeseníků, zabalený v utěrce se zúčastnil jednoho z výletů do hor, byl nešťastnou náhodou polit čajem přímo na Pradědu, načež zůstal zapomenut v ledničce... Chtělo by se s nadsázkou říct, že nadmořská výška 1492 m. n. m. chlebu nesvědčila...
:-)
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 12. května 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat