O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

středa 7. března 2012

Honey Cornbread

Z USA jsem si loni dovezl směs značky Krusteaz s názvem Honey Cornbread & Muffin Mix, v neděli jsem pak sladký kukuřičný chléb (179.) zkoušel péct v domácí pekárně.
Pravda, musel jsem si nastudovat na Wikipedii, že "The cup currently used in the United States for nutrition labeling is defined in United States law as 240 mL." - tedy že za standardní "americký hrníček" se považuje nikoliv jako u nás 1/4 litru, ale jen 240 ml (v případě oleje by to asi mohl být průšvih dát jej víc než je zdrávo).
Výsledek? Výtečné, ač neobvyklé - u nás se z kukuřičné mouky běžně nevaří, ale trochu mi to připomínalo kdysi dobře známé kukuřičné kaše Mišutka...

Žádné komentáře:

Okomentovat