O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pátek 28. září 2012

Nové zkušenosti

V průběhu září jsem pekl chléb ještě dvakrát, a dvakrát dělal palačinky.

Základní "novinkou" je, že do kupovaných směsí na chléb dávám místo obyčejné vody kuřecí (případně jiný masový) vývar.
Takže jsem takto pekl ze směsi Bauernbrot (211.), tedy Grafschafter z LIDLu z Německa, tento chlebík jsem navíc vylepšil tím, že jsem do těsta nakrájel trochu slaniny;
a o pár dní později pak ze směsi Puda Celozrnný chléb (212.), byl ve "vývarovém podání" výtečný.

A k těm palačinkám - přešel jsem na hrníčkový recept, abych nemusel vyndávat kuchyňskou váhu:
  • 1 a 1/2 hrnku plnotučného mléka,
  • 1 hrnek vody,
  • 2 vejce,
  • 2 hrnky hladké mouky,
  • 1/2 hrnku ovesných vloček,
  • 3 tbl umělého sladidla
Zbylý postup je stejný, jen ty míry jsou zjednodušeny oproti odvažování. Směs se našlehá mixérem a "po šufáncích" putuje na rozehřátou pánvičku. Když palačinka ztuhne, prostě se nadhodí, otočí, dopeče a baští. Na tom se nic nemění už nejspíš stovky let... Dle uvedeného receptu připravíte 12-14 palačinek, nasytíte 4 člennou rodinu a pochutnáte si.

Žádné komentáře:

Okomentovat