O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 7. října 2012

Veka s tvarohem

Psal jsem tu o variantě domácí veky (text s názvem Klasika stálá), několikrát jsme zmiňoval Biskupský chlebíček... A spojit to? Už jednou jsem to zkoušel, jak jsem psal.
Dnes jsem obé zkusil spojit zase trochu jinak v jedno:
240 g polohrubé mouky
260 g hladké mouky
250 ml vody
100 ml mléka
32 g droždí (3/4 kostky, aby tvaroh nezpůsobil, že výsledný chléb nebude nadýchaný)
1/2 čl soli
50 g tuku (Stella)
2 PL ovesných vloček
2 PL pšeničných vloček
200 g rozinek
250 g měkkého tvarohu (vanička)
5 tbl sladidla
2 PL medu
Program 1 normální / 1250 g / střední.

Výsledek?
Moc dobrý "ušatec", ani veka, ani koláč, ani vánočka, ale moc dobrý pokus (213.), ale hold "ušatec", ta obava z tvarohu byla zbytečná, chtělo to klasickou polovinu kostky droždí (21 g), však si to ještě ozkouším...

Žádné komentáře:

Okomentovat