Minulý týden jsem pekl klasiku, sáhl po hotové směsi Rustikales Vollkornbrot, tedy Grafschafter z LIDLu z Německa, ale dochutil jej o dvě PL ovesných vloček a dvě PL rozinek (216.) - mňam.
Dnes se mnou pekla Lenička, dle receptu v příspěvku Klasika stálá III., jen jsme do něj na kostky nakrájely 1/3 kg jablek (schválně jsem si je zvážil, bo říkat to na kusy nemá cenu - z padaných jablek jsem musel hodně vykrajovat - bylo jich 340g nakrájených jablečných kostiček), na závěr potřel v polovině pečení šlehaným vejcem, a po dopečení v režimu "Program 5 rychlý" zapl ještě na deset minut "Program 12 pečení".
Všici se tu teď večer oblizovali na skvělou jablečnou buchtou (217.) :-)
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
úterý 23. října 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat