O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 23. října 2012

Drobné variace

Minulý týden jsem pekl klasiku, sáhl po hotové směsi Rustikales Vollkornbrot, tedy Grafschafter z LIDLu z Německa, ale dochutil jej o dvě PL ovesných vloček a dvě PL rozinek (216.) - mňam.

Dnes se mnou pekla Lenička, dle receptu v příspěvku Klasika stálá III., jen jsme do něj na kostky nakrájely 1/3 kg jablek (schválně jsem si je zvážil, bo říkat to na kusy nemá cenu - z padaných jablek jsem musel hodně vykrajovat - bylo jich 340g nakrájených jablečných kostiček), na závěr potřel v polovině pečení šlehaným vejcem, a po dopečení v režimu "Program 5 rychlý" zapl ještě na deset minut "Program 12 pečení".
Všici se tu teď večer oblizovali na skvělou jablečnou buchtou (217.) :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat