V posledním týdnu jsem pekl Sonnenblumenkernbrot (224.), tedy Grafschafter z LIDLu z Německa, doplněný 4 čl ovesných vloček. A že jsem se chlebíku věnoval celou dobu pečení (uhlazení stěrkou a později mašlovačkou máčenou v roztoku kořenící soli), vznikl úhledný bochánek.
Teď se pokouším o totéž s hotovou směsí Rustikales Vollkornbrot (225.), tedy opět Grafschafter z LIDLu z Německa, a opět jsem jej dochutil o 4 PL (tentokrát!) pšeničných vloček.
Kamarád mne upozornil na web Vzniká nová sociální síť. Místo fotek si lidé vyměňují chlebový kvásek, uvidíme, kdy najdu čas a začnu experimentovat: péct kváskový chleba...
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
pátek 11. ledna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat