První malinko negativní zkušenost, byť u nás asi často nenastane, protože chlebík do čtvrtého dne vydržel jen díky tomu, že jsem doma sám, rodina je u babičky:
Přesně dle návodu upečený chléb ROGGENMISCHBROT značky Korngold společnosti Hofer (tedy bez příměsí) vykazuje čtvrtý den po upečení jakousi lehkou nakyslost. Jinak řečeno, chléb je "živý" a lehce pozměnil chuť. Pokud ho dnes nedojím, dám jej zítra sušit.
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
čtvrtek 29. července 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat